Blackrock Press Service News

02 Sep 2024

Roelof Salomons nieuwe Chief Investment Strategist bij BlackRock

Amsterdam – 2 september, 2024 – Roelof Salomons is benoemd tot de nieuwe Chief Investment Strategist bij BlackRock Nederland. Roelof maakt deel uit van het BlackRock Investment Institute (BII), dat inzichten verschaft op het gebied van macro-economische ontwikkelingen, duurzaam beleggen, geopolitiek en portefeuilleconstructie voor BlackRock’s klanten en portfoliomanagers.

Monique Donders, Country Manager van BlackRock Nederland: “We zijn blij om Roelof te verwelkomen in ons Nederlandse team. Met zijn bewezen vermogen om theorie en praktijk te combineren, evenals zijn ruime en relevante ervaring bij pensioenfondsen, verzekeraars, vermogensbeheerders en banken, zal hij een belangrijke rol spelen in het bieden van inzichten aan onze klanten in Nederland.”

Roelof Salomons werkte eerder als strateeg en portfoliomanager, bekleedde adviserende functies en was lid van beleggingscommissies van diverse pensioenfondsen en family offices. Zo was hij onder andere strateeg bij Kempen Capital Management en Aegon AM. Naast zijn nieuwe functie bij BlackRock is hij bijzonder hoogleraar beleggingstheorie en vermogensbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen en columnist voor De Telegraaf.

Contact Information

BlackRock Press Service
blackrock@pressservice.nl

Notes to editors

Media Contact(s)

Julian van de Wetering
julian.vandewetering@blackrock.com
+31 (6) 15377690

Gijs Boshuis
Gijs.boshuis@blackrock.com
+31 (6) 27261184 

Over BlackRock 

BlackRock stelt zich ten doel om een groeiend aantal mensen te helpen hun financiële toekomst goed te regelen. Als belangenbehartiger van onze klanten en toonaangevend leverancier van financiële technologie helpen wij miljoenen mensen om vermogen op te bouwen voor elke fase van hun leven, door beleggen gemakkelijker en betaalbaarder te maken. Ga voor meer informatie over BlackRock naar www.blackrock.com/corporate   

Disclaimers

Dit persbericht vormt geen aanbod of uitnodiging om te beleggen in een collectieve beleggingsinstelling of u aan te melden voor een beleggingsdienst, en is niet uitgegeven om de belangstelling in een collectieve beleggingsinstelling of een beleggingsdienst te peilen.

Beleggingsrisico. De waarde van beleggingen en de opgebrachte inkomsten kunnen variëren. Het is niet zeker dat u uw oorspronkelijke inleg terugontvangt.

In het verleden behaalde resultaten geven geen betrouwbare indicatie van het huidige of toekomstige rendement en dienen niet als enige criterium te worden genomen bij de selectie van een product of strategie.

Veranderingen in de wisselkoersen van valuta’s kunnen ertoe leiden dat de waarde van beleggingen stijgt of daalt. Deze schommelingen kunnen bijzonder sterk zijn bij een fonds dat blootstaat aan een hogere volatiliteit en de waarde van een belegging kan plotseling en zeer sterk dalen. De fiscale regelgeving waaraan beleggingen onderworpen zijn en de hoogte van de belasting kunnen in de loop der tijd wijzigen.

Dit materiaal is alleen bestemd voor media. Andere personen dienen niet op de hier geboden informatie te vertrouwen. 

In de Europese Economische Ruimte (EER): uitgegeven door BlackRock (Netherlands) B.V., dat een vergunning heeft verkregen en onder toezicht staat van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM). Officiële zetel: Amstelplein 1, 1096 HA, Amsterdam, tel: 020 – 549 5200 /+31 20 549 5200. Ingeschreven in het handelsregister onder nr. 17068311. Om u te beschermen worden telefoongesprekken doorgaans opgenomen.

In het Verenigd Koninkrijk en buiten de EER: uitgegeven door BlackRock Investment Management (UK) Limited, dat een vergunning heeft verkregen en onder toezicht staat van de Financial Conduct Authority (FCA). Officiële zetel: 12 Throgmorton Avenue, Londen, EC2N 2DL, tel: +44 (0)20 7743 3000. In Engeland en Wales geregistreerd onder nr. 02020394. Om u te beschermen worden telefoongesprekken doorgaans opgenomen. Zie de website van de FCA voor een lijst van activiteiten waarvoor BlackRock vergunning heeft verkregen.

Alle in dit document vermelde researchgegevens zijn verstrekt door BlackRock en kunnen door BlackRock inmiddels voor eigen doeleinden gebruikt zijn. De resultaten van dergelijke research worden slechts incidenteel verstrekt. De hier geuite visies vormen geen beleggingsadvies en kunnen aan verandering onderhevig zijn. Ze weerspiegelen niet altijd de gezichtspunten van een bepaalde onderneming binnen de BlackRock Group of van een afdeling daarvan en de juistheid ervan kan niet worden verzekerd.

Dit document is uitsluitend bestemd ter informatie; het vormt geen aanbod of uitnodiging om te beleggen in een van de fondsen van BlackRock en is niet opgesteld in verband met een dergelijk aanbod.

© 2024 BlackRock, Inc. Alle rechten voorbehouden. BLACKROCK, BLACKROCK SOLUTIONS en iSHARES zijn handelsnamen (trademarks) van BlackRock, Inc. en haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en daarbuiten. Alle andere handelsnamen (trademarks) zijn van de respectievelijke eigenaren.